Vă recomandăm o serie de cărți menite să ne ajute în studiul Bibliei și pentru o mai bună înțelegere a lecțiilor de școală duminicală. Aceste cărți nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui învățător de școală duminicală. În SUA aceste cărți pot fi obținute de la Romanian Missionary Society, aici.
În România și restul Europei, aceste cărți pot fi obținute de la Editura Cartea Creștină, aici.

Călătorie prin Vechiul Testament de Samuel Schultz – Autorul folosește scurte comentarii ce conturează cadrul istoric și rezumă conținutul fiecărei cărți istorice, tabele și hărți care ajută la vizualizarea narațiunii biblice. Călătorie prin Vechiul Testament este un extraordinar punct de pornire pentru studiul formei și structurii Vechiului Testament.

Studiu al Noului Testament de Merryll Tenney – Cartea face o prezentare analitică și istorică a Noului Testament în contextul de ansamblu specific primului secol. Tenney își începe demersul cu o trecere în revistă a mediului social, politic, economic și religios al Noului Testament, după care continuă cu o analiză pe diversele grupuri de cărți neo-testamentare, plasând fiecare carte în propriul său cadru și clarificându-i principalele idei. În încheierea lucrării găsim un studiu succint, dar bine documentat, despre canonul și textul Noului Testament.

Creștinismul de-a lungul secolelor de Earl Cairns – Cairns scrie istoria creștinismului din perspectiva credinței. Pornind de la afirmația lui Augustin că ,,derularea istoriei umane se face înspre și apoi dinspre Cruce”, el argumentează că ,,istoria Bisericii Îl prezintă pe Duhul lui Dumnezeu lucrând prin Biserică. Concepția lui despre istorie nu este nici optimistă, nici pesimistă, ci mai degrabă o combinație realistă a ambelor, pe care el o numește optimism-pesimist. Cu alte cuvinte, Dr. Cairns este convins de ețecul omului și se bazează pe revelația incontestabilă din partea lui Dumnezeu și pe harul Lui. De asemenea urmărește manifestarea gloriei Lui Dumnezeu în toata desfășurarea istoriei până în prezent.

Teologie Creștină de Millard Erickson – Cartea aceasta este o lucrare teologică de referință, care analizează, pe rând, cu mare pătrundere și relevanță, temele majore ale credinței creștine: ce este teologia, metoda investigației teologice, teologia și studiul critic al Bibliei, actualizarea mesajului creștin, teologia și limbajul ei, revelația universală și specială a lui Dumnezeu, caracterul triunic al lui Dumnezeu, lucrarea de originare a lui Dumnezeu, umanitatea, păcatul, persoana și lucrarea lui Cristos, persoana și lucrarea Duhului Sfânt, mântuirea, natura Bisericii, rolul Bisericii, unitatea Bisericii, escatologia.